9 dingen om op te letten als je een DJ gaat boeken!

Een DJ boeken kan best lastig zijn! Voor de meeste mensen is het in ieder geval niet iets dat ze op dagelijkse basis doen. Daarom zetten wij hier de 9 punten neer waar je op moet letten:

1. Kies een DJ die aansluit bij je eigen wensen

Het klinkt bijna te vanzelfsprekend om te zeggen, maar dit is toch echt het eerste uitgangspunt. Bijna alle DJ’s hebben een specialisatie zoals bijvoorbeeld de 00’s, dance classics, alternatieve muziek, we kennen zelf iemand die gespecialiseerd is in bruiloften van twee mensen uit verschillende culturen. Het is daarom belangrijk om te kijken of de DJ wel aansluit bij het publiek en het feest.

Is het publiek heel divers? Zoek dan een DJ die goed is in het combineren van verschillende muziekstijlen.

 

2. Weet wat je nodig hebt

Sommige DJ’s hebben eigen apparatuur, andere DJ’s huren materialen voor hun feesten en weer andere DJ’s komen uitsluitend optreden. Is het feest op een locatie zonder apparatuur? Zorg dan dat je een DJ zoekt die zijn/haar apparatuur zelf kan regelen. Dat scheelt een hoop stress en een hoop regelwerk, daarnaast is het meestal goedkoper dan los huren.

 

3. Ga kennis maken

Heb je een DJ gevonden die geschikt lijkt? Kijk of het mogelijk is om kennis te komen maken. De DJ kan de sfeer van een feest maken of kraken, het is daarom belangrijk dat je zelf een klik hebt met de DJ. Daarnaast is het natuurlijk gewoon heel gezellig om vooraf samen leuke ideeën te bedenken voor tijdens het feest.4. Maak een lijstje

Welke DJ je ook kiest om op jouw feest te komen draaien, hij/zij kan nooit weten welk nummer jij geweldig vindt omdat je het  5 jaar geleden op vakantie hoorde. Maak daarom een lijstje met muziek die je echt helemaal geweldig vindt! Dat kan gewoon op papier, maar bijvoorbeeld ook door op Spotify een playlist aan te maken. Deel deze ruim van tevoren met de DJ zodat je zeker weet dat hij jouw favoriete nummers bij de hand heeft.

 

5. Wat kost de DJ?

DJ’s zijn er in alle soorten en maten, maar ook in alle prijscategorieën. Je kunt soms al voor €100 een DJ voor een avond boeken, maar je kunt voor een uurtje ook zomaar €2000 kwijt zijn. In sommige gevallen kan een ‘hobby DJ’ veel leuker zijn dan een professional (bijvoorbeeld bij huisfeesten), bij hele specifieke gelegenheden is een ‘dure’ professional (met de juiste specialisatie) beter geschikt. Bij de meeste feesten, zoals bruiloften, verjaardagen, etc. is de middenweg de beste optie.

Voor privé feesten is alles tussen de €500 en €800 voor een avond (inclusief standaard apparatuur) meestal een reële prijs, voor zakelijke borrels en feesten zijn prijzen tussen de €750 en €1500 vaak normaal.

 

6. Overleg met de locatie

Zorg dat ook de locatie van het feest weet dat er een DJ komt. Zorgen over bijvoorbeeld geluidsoverlast kunnen dan voorafgaand aan het feest weggenomen worden. Daarnaast kan er gekeken worden wat misschien extra mogelijkheden zijn. Misschien heeft de locatie ervaring met DJ’s en hebben ze zelf een licht- en/of geluid installatie die gebruikt kan worden!

 

7. Vraag wat er gebeurt als de DJ zelf ziek wordt

Iedereen hoopt natuurlijk dat het niet gebeurt, maar ook een DJ kan ziek worden! Sommige DJ’s hebben daar contacten voor, die in kunnen springen wanneer nodig, maar anderen hebben die mogelijkheid niet. Overleg vooraf met de DJ of hij/zij hier een oplossing voor heeft zodat je niet op de dag zelf voor verassingen komt te staan.

 

8. Kijk naar social media

Zet de DJ af en toe wat op zijn Facebook pagina, of zet hij regelmatig een foto van een feestje op zijn Instagram profiel? Kijk naar de social media pagina van een DJ om te kijken hoeveel hij/zij nou echt optreedt. Daarnaast kun je via social media goed zien wat voor soort persoon de DJ is en bij welk publiek hij/zij draait. Dat geeft een nog betere indruk van wat je kunt verwachten.

(zie onze Facebook pagina: www.Facebook.com/DrivingDJs)

 

9. En als laatste

Zoals bij alle keuzes die je moet maken is je gevoel heel belangrijk! Voel je je prettig bij een bepaalde DJ? Dan komt alles helemaal goed. Lijkt een DJ op papier geweldig maar is de klik er niet? Kijk dan of je iemand kunt vinden die beter aansluit. Een goede klik zorgt voor een goede sfeer!