Hoe zorg ik dat de DJ mijn verzoeknummer speelt?

Iedereen die wel eens een verzoekje bij de DJ aan heeft gevraagd vraagt het zich af ‘waarom speelt hij mijn verzoekje niet, maar al die andere wel’. Als dat vaak gebeurt gaan de volgende tips je helpen om jouw verzoeknummers gedraaid te krijgen!

  1. Zorg dat de DJ je aardig vindt! Ga even naar hem toe als je binnen komt om te zeggen dat hij lekker aan het draaien is! Het is als DJ, net als bij elk ander beroep trouwens, gewoon heel leuk om te horen dat je het goed doet!
  2. Luister naar hoe de DJ zijn muziek indeelt. Bouwt hij zijn set op over de hele avond? Speelt hij
    steeds een paar nummers van een genre om vervolgens weer door te gaan naar het volgende genre? Hou daar rekening mee met je verzoekjes! Vraag geen deephouse plaat aan als er net een half uur deephouse gedraaid is en de DJ 42.1
    net besloten heeft over te gaan op moombahton.
  3. Houd rekening met de tijd. Hardstyle is ‘t gewoon niet als iedereen net binnenkomt, Hotline Bling is misschien niet de beste afsluiter van de avond. Als je een nummer ongeveer goed timed wil de DJ veel sneller naar je luisteren!
  4. Denk aan je mede publiek, best kans dat de meeste mensen in de zaal niet dezelfde voorliefde hebben voor keiharde death metal. Probeer een middenweg te vinden en een toegankelijk nummer aan te vragen. Zo zal Bring me the Horizon bij de gemiddelde Martin Garrix fan niet aanslaan, maar zou Linkin Park nog best eens kunnen.
  5. Vraag alleen de nummers aan die je écht graag wilt horen. Hoe meer je aanvraagt, hoe minder kans dat de DJ al jouw verzoekjes wil spelen.1799118_803570606348683_2445554217986192139_o
  6. En als laatste: Als de DJ dan jouw nummers speelt, zorg dat hij ziet dat je helemaal los gaat! Trek al je vrienden de dansvloer op, ga recht voor de DJ booth staan en laat je helemaal gaan. Het allerleukste aan het DJ vak is blije mensen zien, hoe meer blije mensen hij ziet, hoe groter de kans dat hij nog een verzoekje van je draait!

Dus als je de volgende keer een nummer wilt horen, houd deze tips in gedachte. We zien je bij de DJ booth!